Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2-3 héten belül pénzügyi össze
  2011-10-20 18:16:04, csütörtök
 
  2-3 héten belül pénzügyi összeomlás?

Publikálva 2011.okt.12. | Tibor bá' blogja
Tibor bá' online

Robert Shapiro az IMF tanácsadója a napokban kijelentette, hogy ,,Készüljenek fel a két-három héten belül bekövetkező globális pénzügyi összeomlásra." Nem fordítási hiba, nem feltételes módban fogalmazott, egyértelmű kijelentés hagyta el a száját. Lehet, hogy igaza lesz, lehet, hogy nem. Nem kell sokat várni, hogy kiderüljön. A megdöbbentő, sőt az egyre ijesztőbb lényeg mégis az, hogy a pénzügyi világ bennfentesei, az igazi nagymenők egymás után érzik úgy, hogy el kell mondaniuk az IGAZAT. De mi is az igazság?

A hírek, jelentések, szakvélemények halmazából ki-kicsúszik néhány dolog, amiket ha összeragasztunk, akkor most már mindenki számára kibújik a szög a zsákból. A spekulánsok, akiket a szakma udvariasan ,,befektetőknek" nevez, és akiktől annyi minden függ, akik szinte élet-halál urai, nem Gross Izidorok, vagy Klein Árminok, akik ott tolonganak az árverezési teremben és a vételre felkínált államkötvényeket ,,lejegyzik". Nem, a ,,befektetők" megnevezés mögött valójában a BANKOK állnak. Elsősorban a bankok veszik meg az államkötvényeket, és csak hátul kullogva rúgnak a labdába a befektetési alapok, a nyugdíjalapok. A bankok azok, akik úgy döntenek, hogy egy adott ország túl nagy kockázatot képvisel, tehát a kötvényeire fizetendő kamatlábra rá kell pakolni ,,kockázati felárat" (ami most Magyarország viszonylatában 5,53 %). A bankok azok - igen a Magyarországon működő bankok is, beleértve az OTP-t - akiknek ÉRDEKE, hogy egy adott ország minél nagyobb kockázatot jelentsen, mert akkor emelhetik a kamatlábat. És az is az érdekük, hogy minél több államkötvényre tegyenek szert, mert a főkönyvükben az mint első osztályú követelés jelenik meg, és egyben fedezetet jelent további kölcsönök kihelyezésére. Dől a pénz a bankokhoz. A menedzserek Amerikában dollár, Magyarországon forint milliókat keresnek havonta, és a banki alkalmazottak is ragyogóan meg vannak fizetve, van miből.

Viszont a ,,kockázati felár" - mint láthattuk - egyáltalán nem jelenti azt, hogy a bankok vállalnak kockázatot. Ugyanis, amikor bedőlnek a hitelek, vagyis az adósok nem fizetnek és a bank elveszíti a tőkéjét, a kormányok nyakukat törik, hogy kimentsék őket a szarból (bailout) és a csődbe jutott bankot ,,feltőkésítik" azaz kapnak egy nagy rakás állami pénzt, amit idővel az állampolgárok fognak összedobni adók formájában. A bank nem kockáztat, ami úgy néz ki, mint kamaszkorom vicces mondása: gyere snúrozni, ha fej akkor én nyertem, ha írás, akkor te vesztettél. Ha a bank behajtja a tartozást kamatokkal együtt, akkor a bank nyert, ha nem tudja behajtani, akkor a állam fizet az adósok helyett. Olcsó játék hülye állampolgárok számára, de most kezdünk túlnőni a létező kereteken. Miért is?

Amikor egy adós már az esedékes kamatokat se képes törleszteni (költségvetési hiány), illetve a kamattörlesztés lehetővé tétele miatt újabb kölcsönöket kénytelen felvenni, akkor tudni lehet, hogy a tartozását soha az életben nem lesz képes kifizetni, sőt a kamatterheket se, azaz egyre mélyebbre süllyed az adósságba. Így esik meg az, hogy az eredetileg felvett 10 egység hitelt már többszörösen visszafizette és mégis már 100 egységgel tartozik, aminek az éves kamata már meghaladja az eredetileg felvett hitel összegét. Ha ez a tőke sokszorozás elég sokáig folytatódik globális síkon, akkor el kell jönnie egy pillanatban, amikor a hitelek bedőlése már akkora összeg, hogy egy Amerika, egy Európai Unió se képes helytállni az adós helyett. Itt Európában most jött el ez a pillanat. Sárközi és Merkel most próbálja - egészen biztos infláció nélkül utoljára - összehozni azt az irgalmatlan mennyiségű pénzt, amire szükség lenne a görögök megmentéséhez, ami valójában a francia és német bankok megmentése, hiszen főleg ők a hitelezők. Persze lenne alternatíva, nem megmenteni a bankot, bukjon el az ebadta. Csakhogy a világot már réges-régen nem a kormányok irányítják, hanem az oligarchák. Az amerikai képviselőket, szenátorokat rég felvásárolták, mondhatnám kilóra. Az amerikai elnök olyat nem tesz, az amerikai kongresszus olyan törvényt nem fogad el, amit a TŐKE kifogásol. A világ országainak vezetői pedig olyat nem tesznek, ami az amerikai külügy jóváhagyását nem élvezi, vagy ha igen, akkor Milosevics, Hussein, Gaddafi sorsára juthatnak. Marad tehát a bankok megmentése, aminek most érkeztünk el a végső fázisához. Mi lenne ez?

A bedőlt adósságok miatt tőkét vesztett bankok megmentése jó hitelminősítésű országok (pl. Németország, Franciaország) kötvénykibocsátásából már nem lesz fedezhető. Nem lesz itt semmiféle pénzügyi összeomlás 2-3 héten belül. Meg fog indulni a virtuális bankóprés, nyomni fogják az Eurót, pont úgy, ahogy a dollárt. Ezzel az új pénzzel fogják betömni a lyukakat, és a törvényszerűen bekövetkező infláción keresztül fogja vagyonvesztésével mindenki kifizetni a bankok követeléseit, egészen addig, amíg minden vért ki nem szívtak az emberekből. A kapitalista rendszer olyan, mint a rákos sejt, végül megöli azt, akin éveken át élősködött.

http://bit.ly/nK5cF1

http://www.youtube.com/watch?v=6UGDTtqklSo&feature=player_embedded


http://www.antalffy-tibor.hu/?p=2769&honnan=Nemzeti_Hirhalo

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: államkötvényeket, hitelminősítésű, kamattörlesztés, összeragasztunk, viszonylatában, törvényszerűen, magyarországon, államkötvényre, szakvélemények, költségvetési, visszafizette, kamatterheket, felvásárolták, állampolgárok, franciaország, kihelyezésére, megmentéséhez, alkalmazottak, befektetőknek, nyugdíjalapok, bennfentesei, követeléseit, szenátorokat, kijelentette, magyarország, feltőkésítik, képviselőket, többszörösen, főkönyvükben, jóváhagyását, összeomlásra, menedzserek, bekövetkező, törleszteni, megdöbbentő, irgalmatlan, napokban kijelentette, két-három héten, egyre ijesztőbb, pénzügyi világ, igazi nagymenők, szakma udvariasan, árverezési teremben, vételre felkínált, bankok veszik, befektetési alapok, bankok azok, adott ország, kötvényeire fizetendő, mint első, menedzserek Amerikában, banki alkalmazottak, Robert Shapiro, Gross Izidorok, Klein Árminok, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Különös!  Az elfogadásnak...  A hét szűk esztendő  A boldogság ült a világvégén  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Emlék  A lelki élet nem arról szól, ....  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Szép estét  Maradék idő  Kellemes esti időtöltést  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Maradék idő  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Muratáj  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  képre írva  Idézetek a barátságról  próbáljuk ki az őszinteséget  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  A fák lelke  Különös!  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Ma  Környezetvédelem  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szent György nap  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Esti kép  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
napokban kijelentette, két-három héten, egyre ijesztőbb, pénzügyi világ, igazi nagymenők, szakma udvariasan, árverezési teremben, vételre felkínált, bankok veszik, befektetési alapok, bankok azok, adott ország, kötvényeire fizetendő, mint első, menedzserek Amerikában, banki alkalmazottak, bankok vállalnak, bank elveszíti, kormányok nyakukat, csődbe jutott, nagy rakás, állampolgárok fognak, bank behajtja, tartozást kamatokkal, bank nyert, állam fizet, adósok helyett, létező kereteken, esedékes kamatokat, kamattörlesztés lehetővé, tartozását soha, eredetileg felvett, éves kamata, tőke sokszorozás, hitelek bedőlése, adós helyett, irgalmatlan mennyiségű, görögök megmentéséhez, kormányok irányítják, amerikai képviselőket, amerikai elnök, amerikai kongresszus, világ országainak, amerikai külügy, bankok megmentése, végső fázisához, bedőlt adósságok, virtuális bankóprés, törvényszerűen bekövetkező, bankok követeléseit, kapitalista rendszer, rákos sejt, államkötvényeket, hitelminősítésű, kamattörlesztés, összeragasztunk, viszonylatában, törvényszerűen, magyarországon, államkötvényre, szakvélemények, költségvetési, visszafizette, kamatterheket, felvásárolták, állampolgárok, franciaország, kihelyezésére, megmentéséhez, alkalmazottak, befektetőknek, nyugdíjalapok, bennfentesei, követeléseit, szenátorokat, kijelentette, magyarország, feltőkésítik, képviselőket, többszörösen, főkönyvükben, jóváhagyását, összeomlásra, menedzserek, bekövetkező, törleszteni, megdöbbentő, irgalmatlan, pillanatban, németország, kötvényeire, sokszorozás, kamaszkorom, kölcsönöket, kapitalista, spekulánsok, tanácsadója, országainak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.